X
TRANSPORT GRATUIT PENTRU COMENZI PESTE 300LEI

Top rase de câini de talie mică potrivite pentru copii

Ce face un părinte atunci când este pus în fața rugăminților fierbinți ale copilului că vrea un cățel? Mai întâi își calculează potențialul nivel suplimentar de ocupație care va să vină în programul deja aglomerat, apoi cedează :). Dar nu înainte de a face o documentare amănunțită asupra raselor de câini potrivite atât pentru copii, cât și pentru ei înșiși.

Este util de menționat faptul că vârsta potrivită pentru copii pentru a primi un animal de companie trebuie să fie mai mare de 45 ani, din motive lesne de înțeles (pericol de accidente, copilul trebuie să înțeleagă cât de cât nivelul de responsabilitate și implicațiile introducerii unui nou membru în familie, șamd. )

Iată mai jos 8 rase de câini de talie mică potrivite pentru copii și părinți deopotrivă:

1. Pug

                                                 

Pug sau Mops este un câine de talie mică, cu botul turtit, coada răsucită și are un aspect îndesat și pătrățos. Deși este un câine în aparență mic, poate ajunge la o greutate de 78 kg. Speranța de viață este de 1215 ani dacă este bine îngrijit și hrănit.

Are o personalitate blândă și este sociabil cu străinii și alți căței. Îi plac copii, tocmai de aceea poate fi un tovarăș de joacă și de companie foarte potrivit. Este în general liniștit, doarme foarte mult și nu necesită prea mult timp pentru îngrijire. Sunt foarte jucăuși, afectuoși și foarte receptivi la modificările de dispoziție ale stăpânului. Mai sunt porecliți "umbre", deoarece își urmează stăpânul peste tot și le place să fie mereu în apropiere.

2. Bichon havanez

                                            

Bichonul Havanez face parte din rasa bichonilor, cu o blană mătăsoasă și lungă, mai mult lung decât înalt, robust și extrem de drăgălaș. Poate ajunge la o greutate de 6 kg, iar speranța de viață este de 1416 ani.

Este extrem de loial și atașat de stăpân. Are un temperament prietenos, inteligent, jucăuș și cere mereu atenție. Poate fi dresat ușor și se înțelege bine cu copiii dacă nu îl necăjesc, caz în care se retrage pentru o perioadă scurtă de timp.

Pentru că are blana lungă, necesită îngrijire cu produse speciale și periere frecventa ca să nu i se încâlcească blana. Este mai degrabă un câine de apartament, așadar nu îl lăsați să stea doar în curte, pentru că nu îi place și va fi stresat.

3. Bichon frise

                                                   

Bichonul Frise este un cățel de talie mică, cu o blană albă, pufoasă și este foarte expresiv. Poate ajunge la o greutate de 6 kg, iar speranța de viață este de 1416 ani.

Adoră să fie în centrul atenției, și tocmai de aceea este foarte jucăuș, zglobiu și vesel. Este inteligent și afectuos, ușor de dresat, deși are tendința să fie încăpățânat și să încerce să își domine stăpânul.

Este rezervat cu persoanele străine și de aceea poate fi puțin gălăgios. De asemenea, urăște să fie lăsat singur pe o perioadă lungă de timp și va încerca să își atenueze anxietatea făcând năzdrăvănii și spărgând tot în jurul lui. 

4. Boston Terrier

     
                                                     

Câinele Boston Terrier mai este numit și Gentilomul American, datorită coloritului specific al blănii, care seamănă foarte mult cu un frac. Nu este un câine foarte sportiv, poate ajunge la o greutate de 11 kg, iar speranța de viață este de 1214 ani.

Este un câine de familie minunat, fiind un animal vesel, drăgăstos și gentil. Foarte apropiat de copii, oferă multă afecțiune și momente amuzante. Este în general tăcut, latră foarte rar, însă este foarte protectiv și poate deveni agresiv și teritorial cu alți câini sau persoane străine. Însă cu un dresaj potrivit și făcut la timp, când este încă mic, aceste probleme de caracter pot fi corectate cu succes.

5. Cavalier King Charles Spaniel 


                                                

Cavalierul King Charles este un câine din rasa spaniel foarte popular printre animalele de companie preferate de familiile din întreaga lume. Se distinge prin botul conic, urechile lungi și ochii exoftalmici și blânzi. Ajunge la maxim 8 kg, și poate trăi până 14 ani.

Este un câine explorator, curios, prietenos și foarte sociabil cu alți căței sau cu persoanele străine. Se adaptează rapid în orice mediu, la oraș sau la țară. Datorită naturii blânde și empatice, este un animal de companie potrivit atât pentru copii, dar și pentru persoanele care au probleme de sănătate sau sunt în vârstă.

Pot fi dresați ușor, urmând aceeași regulă de bază pentru orice rasă: dresajul timpuriu, la vârste fragede.

6. Shih Tzu 


                                             

Personal, consider câinele din rasa Shih Tzu ca fiind cel mai indicat pentru o familie cu copii mici.

Supranumit "Câinele Leu", acest animăluț drăgălaș, cu ochi blânzi, nas turtit și blană extrem de frumoasă poate trăi până la 15 ani, sau chiar mai mult.

Are o personalitate echilibrată, este jucăuș, loial, foarte afectuos și pupăcios. Nu este un câine morocănos, se înțelege bine atât cu copiii, cât și cu alte animale indiferent de rasă. Uneori, poate da impresia că este prea naiv și trebuie supravegheat în interacțiunea cu alți câini. Din dorința lui de apropiere și de joacă, poate fi atacat ușor.

Având botul scurt, nu este un mare mestecător, iar marele avantaj este că nu roade!

Blana lungă și fluidă trebuie periată destul de des, iar îngrijirea necesită de asemenea produse speciale, însă merită efortul dacă vrei să îi lași blana splendidă să crească până la pământ.

7. Beagle


                                           

Cățelul Beagle este foarte popular printre deținătorii de patrupede din întreaga lume, datorită dimensiunilor mici și a temperamentului pozitiv.

Poate ajunge la o greutate de până la 12 kg, iar durata de viață este 1215 ani.

Nu doar că este un câine de vânătoare extraordinar, impulsul de a-și urma nasul fiind o trăsătură definitorie, dar este și un prieten foarte bun pentru copii. Are foarte multă energie și poate fi singurul membru al familiei care ține pasul cu entuziasmul și vioiciunea copiilor.

8. Yorkshire Terrier


                                               

Cunoscut și sub numele scurt Yorkie, această jucărie de cățel face parte din rasa generică de terrier, și este un animăluț plin de farmec, cu o blană lungă și lucioasă, care necesită îngrijire specială.

Ajunge la un maxim de 3.5 kg, și poate trăi până la 9 ani.

Deși este mic ca și dimensiuni, acest cățel este foarte activ, energic, foarte protectiv și extrem de iubitor. Este nativ inteligent, foarte ascultător și ușor de dresat. Se adaptează ușor schimbărilor, este foarte potrivit pentru un apartament de dimensiuni mici și pot fi câini buni de pază pentru că au tendința sa latre mai mult.

 

Toate aceste exemple de rase de câini pot fi potrivite pentru copii. Cu toate acestea, părinții trebuie să fie foarte atenți atunci când iau decizia de a aduce în casă un nou membru, să învețe copilul să fie responsabil în ceea ce privește îngrijirea acestuia, dar și să fie vigilenți la micile semnale ale animalului când este stresat sau temător.

Desigur, sunt multe alte rase asupra cărora părinții își pot îndrepta atenția, însă indiferent de tipul de patruped ales, întotdeauna o documentare prealabilă asupra personalității și particularităților rasei poate fi de un real ajutor si ghidul perfect de urmat pentru ingrijirea într-un mod sănătos al membrului de familie blănos.

 

Top rase de câini de talie mică potrivite pentru copii

Ce face un părinte atunci când este pus în fața rugăminților fierbinți ale copilului că vrea un cățel? Mai întâi își calculează potențialul nivel suplimentar de ocupație care va să vină în programul deja aglomerat, apoi cedează :). Dar nu înainte de a face o documentare amănunțită asupra raselor de câini potrivite atât pentru copii, cât și pentru ei înșiși.

Rolul animalelor de companie in dezvoltarea copilului - 8 beneficii

Animalele de companie sunt o parte extrem de importantă în viețile noastre.

Jocul ca metodă de învățare: Cum alegem jucăriile potrivite pentru dezvoltarea copiilor?

Jocul ca metodă de învățare: Cum alegem jucăriile potrivite pentru dezvoltarea copiilor?

Jucării Interactive: Oportunitatea perfectă pentru a aduce copiii în lumea reală

Jucării Interactive: Oportunitatea perfectă pentru a aduce copiii în lumea reală

Jucăriile educative - Fundamentul dezvoltării inteligenței prin distracție

Magia Jocului în Dezvoltarea Copiilor: De ce joaca este esențială pentru creșterea lor

În universul copiilor, joaca nu este doar o activitate lipsită de importanță, ci și o sursă importantă de descoperire, învățare și bucurie. În centrul fiecărei copilării, jocul devine o poartă către lumi nesfârșite de imaginație și este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor în primii ani ai vieții lor. De la jucăriile pentru bebeluși la cele interactive și educative pentru copii mai mari, aceste interesante unelte devin o cale fascinantă de explorare și învățare.
whatsapp